Nagyszabású országos felmérésbe kezd a Behaviour magazin és a Valoro. A kutatás azokat a 2022-ben várható kihívásokat vizsgálja, amelyek stratégiai fontosságúak lehetnek a hazai vállalatok és a HR-szakemberek számára. Az eredmények széles körű megosztásával a felmérés támogatni kívánja a cégeket a megfelelő HR stratégiai döntéshozatalban és a megoldások gyors megtalálásában.

Valoro együttműködésben a Quantified Company-vel 2021-ben indította először útjára azt a kutatást, melynek célja, hogy feltárja az év legnagyobb HR szakmai kihívásait. Az adatok elemzése után HR Lounge néven szakmai beszélgetésekre került sor, melyek fókuszában a fő kihívásokhoz kapcsolódó tapasztalatok és jó megoldások megosztása állt. Látva a szakma igényét az adatokra és más szakemberek információira a Valoro és a Behaviour magazin 2022-ben új szintre emeli a HR szakmát támogató kezdeményezést. Ennek első lépéseként közösen megalapították a HR Radart.

Mi az a HR Radar?

HR Radar egy szakmai tudásközpont, melynek küldetése felszínre hozni és a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni az adott év legfontosabb HR szakmai kihívásait és trendjeit. Célja az eredményeket interaktív szakmai beszélgetések során feldolgozni és megoldásokat találni. Ezáltal segíteni a szervezeteket abban, hogy gyorsan tudjanak döntéseket hozni a legkritikusabb prioritásokkal kapcsolatosan.

A tervek szerint a most induló országos HR kihívások és trendek kutatás évente fog ismétlődni, ezáltal néhány éven belül egy olyan adatbázis jön majd létre, melyben visszakövethető módon állnak majd rendelkezésre az adatok a vállalatok és HR-szakemberek részére. Az első, 2022-es országos benchmark felmérés február 28-ig gyűjti az adatokat olyan témákban, mint a munkaerőpiaci változások, a toborzás és kiválasztás vagy éppen a megtartás és well-being.

A felmérés semmilyen kereskedelmi célt nem szolgál, így a kitöltőknek nem kell megadniuk elérhetőségüket. Az eredményeket a Behaviour magazin és a Valoro ingyenesen teszi közzé. A kezdeményezés célja, hogy összefogja a HR-szakmát, biztosítsa a tudásmegosztás lehetőségét, és támogassa a közös megoldások megtalálását. A HR Radar szakmai és módszertani támogató partnere a több, mint 10 éve működő, Magyarországi HR-Network Egyesület.